Anasayfa / Medya Merkezi / Haber ve Duyurularımız

‘Online Mülakat Üssü’ projemize Stevie Awards for Great Employers’tan ödül !


‘Online Mülakat Üssü’ projemiz, iş dünyasının küresel ölçekteki en itibarlı ödüllerinden Stevie Awards’ta, "En Yenilikçi İK Teknolojisi Kullanımı " kategorisinde bronz ödül alarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Değişen ihtiyaçlara ve teknolojinin sunduğu fırsatlara göre süreçlerimizi gözden geçirip yeniden tasarlayarak insansız işe alım vizyonumuz doğrultusunda ‘Online Mülakat Üssü’ projemizi hayata geçirdik. Türkiye’nin ilk online mülakat üssü özelliğini taşıyan projemiz sayesinde aday deneyiminden başlayarak tüm insan kaynakları süreçlerimizi dijital ortama taşıdık.

“Türkiye’nin 81 ilinde insansız işe alım yapıyoruz”

Ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan AssisTT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcımız Ömer Faruk Tüfekçi şunları söyledi: “İnsansız işe alım vizyonumuz doğrultusunda önemli bir adımı teşkil eden Online Mülakat Üssü projemizin uluslararası alanda faaliyet gösteren böylesi prestijli kurumlar tarafından takdir edilmesi bizim için çok kıymetli. Pandemiden önce insan kaynaklarının tüm süreçlerinde dijital dönüşümü tamamlamıştık. Bu yatırımımız sayesinde COVID- 19 salgını başladığından bu yana süreçlerimizde herhangi bir aksaklık yaşamadık. Aksine salgın ile birlikte artan iş hacmimize paralel yeni işe alımlarımızı kesintisiz şekilde devam ettirdik. Türkiye’nin ilk online mülakat üssünü de bu süreçte devreye aldık. Türkiye’nin 81 ilinden adaylarımızla görüşürken yüz yüze iletişime gerek kalmadan, dijital ortamda işe alım sürecimizi tamamlayabiliyoruz. Anket, sınav, envanter, video mülakat gibi tüm işe alım adımlarımızı çevrimiçi kanallar üzerinden gerçekleştiriyor, ekibimize dahil olan arkadaşlarımızı yine aynı kanallardan eğitime alarak oryantasyon süreçlerini tamamlıyor ve evden çalışma imkanı sağlıyoruz.”

Uçtan uca dijital araçların kullanıldığı Online Mülakat Üssü projemiz sayesinde işe alımın operasyonel süreçlerinden ziyade stratejisine odaklanma imkanı bulduğumuzu ifade eden Ömer Faruk Tüfekçi, söz konusu uygulamayla işe alımın operasyonel maliyetlerinde yüzde 50’yi bulan oranda verimlilik yakaladığımızın altını çizdi.



Haber ve Duyurulara Geri Dön